Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Μαρτίου 27, 2016

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ:"ΑΠΟ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΑ ΣΤΑΥΡΟ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΩ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ".ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ:"ΑΠΟ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΑ ΣΤΑΥΡΟ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΩ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ".



ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ!

Σε ανακοίνωση προέβη η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εξ αφορμής όπως αναφέρει «της δήθεν είδησης ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος "επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο" στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά, ώστε "να μη θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων.


Και η ανακοίνωση περνάει στην αντεπίθεση με οργή (που δεν έχει επιδείξει ο αρχιεπίσκοπος σε βλάσφημες επίσημες δηλώσεις του Ν. Φίλη ή άλλων συριζαίων) τονίζοντας τα ακόλουθα:


- Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις, επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας.

- Σε τέτοιες μάλιστα τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας. Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση και δεν πραγματοποιείται με την επίδειξη σε τόπους δυστυχίας των διακριτικών του αξιώματός του.

Το ιστολόγιό μας αναδημοσίευσε άρθρο του... υγιέστατου Θύμιου Παπανικολάου όπου θίγεται (με μια φωτογραφία και την λεζάντα της) η αφαίρεση του Σταυρού στην διανομή τροφίμων (σε πρόσφυγες και μη). Επίσης σε χθεσινό μας άρθρο  αναρωτηθήκαμε:  "Άραγε γιατί ο αρχιεπίσκοπος έβγαλε τον σταυρό όταν μοίραζε τρόφιμα στους λαθρομετανάστες (και τους ελάχιστους πρόσφυγες);
Δέν ήξερε (ο γερμανοσπουδαγμένος)  ή έκανε ότι δεν ήξερε πως ο Ιησούς Χριστός είναι κατά το αληθινό ισλάμ Προφήτης του Αλάχ;" 

Άρα θεωρούμε ότι απευθύνεται και σε μας η ανακοίνωση, άσχετα εάν το συγκεκριμένο μας δημοσίευμα ετέθη υπ΄όψιν του ή όχι και επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.

Κατ αρχήν ο τόνος, όπως προείπαμε, της ανακοίνωσης είναι τόσον οξύς, όσον δεν ήταν προς πραγματικά βλάσφημες και από επίσημα  χείλη δηλώσεις, παραδείγματος χάριν για την υποδοχή του αγίου φωτός, των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας κ.ά.

Κατά δεύτερον λόγον θα μπορούσε να υπάρχει ένας λιτός σταυρός (π.χ. ξύλινος ή από απλό μέταλο) ώστε η απλότης να μην αφαιρεί το σύμβολο.

Αλλά γιατί να ομιλούμε εμείς όταν μπορούν με την πράξη τους να μιλήσουν οι Άγιοί μας;

Με πολύ σεβασμό λοιπόν, λέμε ότι πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε ως αληθινή την εξήγηση του αρχιεπισκόπου ότι η αφαίρεση του σταυρού έγινε για λόγους απλότητος και διακρίσεως.

Μας εμποδίζει όμως να το πιστέψουμε η φωτογραφία που ακολουθεί...



Ερωτούμε: Ο αρχιεπίσκοπός πιστεύει ότι έχει μεγαλύτερη απλότητα και διάκριση από τον Άγιο Νεκτάριο;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...