Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ/ΦΛΕΡΤ;

.Παρ΄όλο που οι λέξεις «φλερτ» και «ραντεβού» δεν αναφέρονται στην Αγία Γραφή, μας δίνονται μερικές αρχές που πρέπει να καθοδηγούν τους Χριστιανούς στη διάρκεια πριν το γάμο.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι πρέπει να διαχωριστούμε από την θεωρία του κόσμου για τα ραντεβού γιατί οι δρόμοι του Θεού είναι αντίθετοι με τους δρόμους του κόσμου (Β` Πέτρου 2:20). 


Μας έχουν πει (από την κοινωνία) ότι μπορούμε να βγαίνουμε ραντεβού όσο θέλουμε, να σχετιζόμαστε με όσους ανθρώπους θέλουμε. Αντίθετα, εμείς πρέπει να εξετάζουμε με τι είδους άνθρωπο έχουμε να κάνουμε πριν κάνουμε κάποια δέσμευση. Πρέπει να μάθουμε αν το πρόσωπο αυτό έχει αναγεννηθεί στο Πνεύμα του Χριστού (Κατά Ιωάννη 3:3-8), και αν έχουν την ίδια επιθυμία να γίνουν σαν τον Χριστό (Φιλιππησίους 2:5).

Γιατί είναι αυτό σημαντικό όταν ψάχνεις σύντροφο; Ένας Χριστιανός πρέπει να προσέχει να μην παντρευτεί έναν μη πιστό (Β` Κορινθίους 6:14-15) γιατί αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τη σχέση του με το Χριστό, να συμβιβάσει τις ηθικές αξίες.

Όταν κάποιος είναι δεσμευμένος με κάποιον, είναι σημαντικό να θυμάται να αγαπά τον Κύριο πάνω από οποιονδήποτε άλλον (Κατά Ματθαίον 10:37). Το να λες και να πιστεύεις ότι το άλλο πρόσωπο είναι το «παν για σένα» ή το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σου είναι ειδωλολατρία, που είναι αμαρτία (Γαλάτας 5:20), Κολοσσαείς 3:5).

Επίσης, μη μολύνεις το σώμα σου έχοντας προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις (Α` Κορινθίους 6:9,13, Β` Τιμόθεο 2:22). Σεξουαλική ανηθικότητα είναι μια αμαρτία όχι μόνο ενάντια στο Θεό αλλά και ενάντια στο σώμα σου (Α` Κορινθίους 6:18). 

Είναι σημαντικό να αγαπάς και να τιμάς τους άλλους όπως αγαπάς τον εαυτό σου (Ρωμαίους 12:9-10), και αυτό είναι ασφαλώς αλήθεια για ένα φλερτ ή για ένα γάμο. Ακολουθώντας αυτές τις Βιβλικές αρχές είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχεις ένα ασφαλές θεμέλιο για ένα γάμο. Είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρεις ποτέ γιατί όταν δυο άνθρωποι παντρεύονται, ανοίγονται ο ένας στον άλλο και γίνονται μια σάρκα, το οποίο θα πρέπει να είναι μόνιμο, αχώριστο (Γένεση 2:24, Κατά Ματθαίον 19:5). 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...