Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ENTAΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΟΓΚΟ ΑΡΑΘΥΜΟΥ
ENTAΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ 

ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΟΓΚΟ ΑΡΑΘΥΜΟΥ

ΕΚΛΕΚΤΟΥ του ....Κριτου της 

Οικουμενης ΘΕΟΔΩΡΟΥ 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ 

ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ.Αγαπητοί φίλοι,

σας αποστέλλουμε ένα ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε επίσημα ο Ανακριτής του Pointe-Noire κ. Ouando Etounda, με το οποίο ζητεί από τις αστυνομικές αρχές της πόλης του Pointe-Noire να συλλάβουν και να μεταφέρουν στο κρατητήριο τον Επίσκοπο του Κονγκό κ. Παντελεήμονα Αράθυμο.
Οι κατηγορίες που αναφέρονται στο έγγραφο είναι βαριές, για μια εκκλησιαστική αρχή. Ο Επίσκοπος κατηγορείται, έπειτα από την ανάκριση που διενήργησε ο Ανακριτής, για δυο βαριά αδικήματα:
α) Πλαστογράφηση εγγράφου και
β) Προσβολή Δημοσίας Αιδούς.
Πολλά μέλη της εκκλησίας μας υπάρχουν μεταξύ των σοβαρών μαρτύρων, που ο Ανακριτής άκουσε κατά την έρευνά του. Έχοντας πεισθεί από τις μαρτυρίες τους ο Ανακριτής αποφάσισε να καλέσει τον Επίσκοπο, αλλά δυστυχώς αυτός αρνήθηκε εντελώς να παρουσιαστεί, παρά τις πολλές κλήσεις και τελικά ο Ανακριτής του απέστειλε ένα ένταλμα σύλληψης.
Εμείς, οι νέοι και οι πιστοί της Εκκλησίας του Κονγκό, περιμένουμε από το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας να επέμβει, επιτέλους, και να απομακρύνει τον άνθρωπο αυτόν, που σκανδαλίζει την Εκκλησία μας.

Οι νέοι και οι πιστοί του Κονγκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου