Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2011

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου




Την περ. Παρασκευή εορτή του Αγίου Καλλινίκου εόρτασε τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Συνοδική Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Καπανδρίτι Αττικής της οποίας τυγχάνει κτίτορας και Ηγούμενος ο πρώην Πειραιώς.

Ανήμερα στο Καθολικό της ίδιας Μονής ετελέσθη πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου οι οποίοι τυγχάνουν και πνευματικά του τέκνα και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος τον διεδέχθη στον  Αρχιερατικό θρόνο.

Συμπροσευχόμενοι στο Αγιο Βήμα ήσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστοφόρος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος ανεφέρθη στον εορταζόμενο Άγιο Καλλίνικο  και εις τον εορτάζοντα Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικο.

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο Επισκοπικό αξίωμα, μίλησε για την Αποστολική διαδοχή στην Εκκλησία και για τις ιδιότητες του Επισκόπου και τα χαρίσματα που απορρέουν από την Αποστολική διαδοχή.

Μίλησε για τον Επίσκοπο ως πατέρα, ως διδάσκαλον, και πνευματικόν οδηγόν και κυβερνήτην. Αναφερόμενος στο πρόσωπο του εορτάζοντος Ιεράρχου είπε ότι ο Σεπτός Γέροντας κ. Καλλίνικος ετίμησε και τιμά το Επισκοπικό αξίωμα και ως διάδοχος των Αγίων Αποστόλων προσφέρθηκε θυσιαστικά και συνεχίζει να προσφέρεται στην Εκκλησία ως πατέρας πνευματικός, ως οδηγός ακριβής και ως διδάσκαλος  σοφός των θείων αληθειών και ως κυβερνήτης ψυχών εις λιμένας σωτηρίους.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προσωπικά και εκ μέρους των άλλων Αρχιερέων για την αγάπη τού Σεβασμιωτάτου κ. Καλλινίκου και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ιεράρχη να συνεχίσει εις έτη πλείστα να λάμπει ως φως  και να αναλίσκεται ως πνευματικός πατέρας και οδηγός στον ιερό αμπελώνα του Κυρίου.
Ο Σεβασμιώτατος  κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του έκανε αναφορά και στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο ο  οποίος υπήρξε πνευματικό παιδί του πρώην Πειραιώς και ο οποίος εδούλεψε σκληρά - σωματικά και πνευματικά - μαζί με τον κ.Καλλίνικο και τον άγιο Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο για να κτισθεί και να προοδεύσει η Συνοδική Μονή τής Παναγίας τής Χρυσοπηγής.

Μετά την Θεία Λειτουργία και την διανομή του αντιδώρου από τον εορτάζοντα Μητροπολίτη προσεφέρθη κέρασμα στον κλήρο και τον λαό, στο Αρχονταρίκι της Μονής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...