Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2011

Ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα και η Θρησκεία των Αρχαίων Ελλήνων.


 


_-15-modifier.jpg

1. Αν και οι αρχαίοι θεοί ενσωματώνουν πολλά χαρακτηριστικά που μόνο ο ελληνικός πολιτισμός μπορούσε να τους δώσει, εντούτοις δεν ήταν Ελληνικής προελεύσεως η αρχαία Θρησκεία Στους αρχαίους θεούς πίστευαν οι Έλληνες αλλά οι θεοί δεν είχαν τέλεια Ελληνική συνείδηση. Αυτό φαίνεται από τον Τρωικό πόλεμο του Ομήρου (Θεμελιωτής της Ολύμπιας πίστης).

2. Ο πολύ «λατρεμένος» Απόλλωνας στις μάχες είναι με το μέρος των Τρώων και προστάτης του Έκτορα και ευθύνεται για τον θάνατο του ήρωα των Ελλήνων Αχιλλέα, αφού φανέρωσε στον Πάρη το θνητό του σημείο. Επίσης και ο Άρης όπως και άλλοι, είναι με το μέρος των Τρώων. Ο Χριστός σαν αμερόληπτος εθνικά θεός, είναι ορθολογικά πιο Έλληνας Θεός από αυτούς των Εθνικών.

3. Ο Εθνικός Ιερέας Χρύσης πριν την έναρξη της εκστρατείας των Ελλήνων ενάντια στην Τροία, επικαλείται τον  Απόλλωνας να τιμωρήσει τους Έλληνες για αντιδικίες που έχει με τον Αγαμέμνονα. Ο Απόλλωνας έβρεξε βέλη για 9 ημέρες στο ελληνικό στρατόπεδο σκοτώνοντας όποιον έβρισκε μπροστά του.

4.Ο Απόλλωνας μετά την κυριαρχία των Δωριέων Σπαρτιατών στην Πελοπόννησο, δανείστηκε και αφομοίωσε στοιχεία αρχαιότερων θεοτήτων των Αχαιών, του Κάρνου και του Υάκινθου

5.Ο Απόλλωνας, πήρε σιγουρότατα πολλά στοιχεία από τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά ο μύθος περί της νίκης του επί του όφη Πύθων συναντάται σε αντίστοιχους θεούς, σε όλες τις Άριες φυλές (Β. Ευρώπη, Ινδία)

6. Ο Απόλλωνας  συνέβαλε και στον θάνατο του γιου του Αχιλλέα που πήγε να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του στο μαντείο των Δελφών.

7. Ο Δίας ευθύνεται για την τιμωρία των Ελλήνων, μετά από παρακάλια του Αχιλλέα, και την παραλίγο εγκατάλειψη του πολέμου της Τροίας τον 9ο χρόνο. Τελευταία στιγμή έπεισε ο Οδυσσέας τους Έλληνες να παραμείνουν και να συνεχίσουν τον πόλεμο και έτσι ενώ ήδη ταξίδευαν στα πλοία με κατεύθυνση την Ελλάδα, γύρισαν πίσω και τον τελείωσαν νικηφόρα τον επόμενο χρόνο.

8. Ο Δίας θα βοηθήσει τον Μίνωα να κατακτήσει την Αθήνα και να επιβάλει την θυσία 7 νέων και 7 νεανίδων κάθε 9 χρόνια εις τον Μινώταυρο

9. Ο Απόλλωνας χτύπησε τον Πάτροκλο, ο οποίος ζαλίστηκε και έτσι ήταν πολύ εύκολο για τον Έκτορα να τον σκοτώσει. Αυτό βέβαια προτού ακόμη ο Δίας χωρίσει τους θεούς σε 2 στρατόπεδα, ένα με το μέρος των Ελλήνων και ένα με το μέρος των Τρώων.

10.Ο υιός του Δία Σαρπηδώνας από την Λυκία, θα συμμαχήσει με τους Τρώες ενάντια στους Έλληνες

11.Για το πόλεμο της Τροίας και την ταλαιπωρία των Ελλήνων για 10 ολόκληρα χρόνια, ευθύνονται οι αρχαίοι θεοί που έπαιξαν «πονηρό» παιχνίδι ώστε να δημιουργήσουν αντιδικίες στους θνητούς Έλληνες και στους Τρώες.

12.Η συνήθεια της Ιεροδουλίας στους Ελληνικούς ναούς είναι ανατολική.

13.Ο εχθρός των Χριστιανών Εθνικός Πορφύριος λέει ότι «οι Χριστιανοι Ελληνήζουσι».

14. Πλήθος έργων του Βατικανού (Contra Graecorum errors) πλήττουν την Ορθοδοξία, η οποία συνιστά την ελληνική εκδοχή του χριστιανικού θεού.

15. Αν ήταν εβραϊκή θρησκεία ο Χριστιανισμός, τότε γιατί οι Ιουδαίοι εδίωκαν όποτε μπορούσαν τους Χριστιανούς στον ελλαδικό χώρο;

16. Αν ο Χριστός ήταν Έλληνας, τότε θα ήταν Θεός; Επειδή δεν είναι Έλληνας, δεν είναι Θεός; (τι πιο ανόητη λογική) Έχει ο Θεός εθνότητα; Σε κάποιο έθνος έπρεπε τέλος πάντων να ενσαρκωθεί. Αντίστροφα και ανάλογα με το παραπάνω: όλοι ο δολοφόνοι του ποινικού Ελληνικού δικαίου είναι αθώοι, επειδή είναι Έλληνες;

17. Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο για να μπορέσουν να σώσουν τις ψυχές τους και οι Εθνικοί (ειδωλολάτρες, Ρωμαίοι, Έλληνες κ.α. λαοί της αρχαίας και νεότερης εποχής) και όχι μόνο οι Ιουδαίοι.

18. Πώς είναι Εβραϊκή Θρησκεία ο Χριστιανισμός, αφού οι Εβραίοι την απορρίψανε και περιμένουν ακόμη τον Μεσσία τους;

19. Ο Θεός δεν είναι ποτέ ξενόφερτος. Αλλά αν υποθέσουμε τρελά ότι πράγματι είναι ξενόφερτος, τότε κλείστε όλοι τους υπολογιστές σας αυτήν την στιγμή και πετάξατε τους από το παράθυρο και μην συνδεθείτε ξανά στο διαδίκτυο (εφόσον και τα δύο δεν είναι Ελληνικά αλλά ξενόφερτα). Και οι πιστοί του «Δωδεκάθεου» πρέπει να κάνουν το ίδιο για πλειστούς από τους θεούς τους.

21. Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι οι σημερινοί Εβραίοι ανήκουν εθνολογικά στην σημιτική φυλή και ειδικά στο βόρειό της φύλο, στο οποίο ανήκουν οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι, Ασσύριοι και οι Αραμαίοι ή Σύριοι. Ας αφήσουμε λοιπόν επιτέλους τις ρατσιστικές θεωρίες για καθαρές φυλές και άλλες αρλούμπες.

22. Το σημαντικότερο είναι ότι οι απόστολοι κήρυξαν, αλλά οι Έλληνες δια μέσω του Χριστιανισμού μεταμορφώθηκαν και έδωσαν την Ελληνική χροιά στην πίστη με το Ορθόδοξο Δόγμα. Χωρίς Ελληνισμό ο Χριστιανισμός πιθανόν να μην μεταδίδονταν στην δύση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι πρώτοι Χριστιανοί επίσκοποι στην Ρώμη (το κέντρο του Εθνισμού) ήταν γενναιόψυχοι Έλληνες (και όχι Εβραίοι κ.λ.π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...