Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2016

Μνήμη του οσίου Κόνωνος του Κυπρίου (5 Μαρτίου)

Όσιος ΚόνωνΣήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του οσίου Κόνωνος που ασκήτευσε στην περιοχή του Ακάμα, των Μαρτύρων Αρχελάου, Κυρίλλου και Φωτίου και του οσίου Κόνωνος του κυπουρού.
Ο Άγιος Κόνων ο Κύπριος, ασκήτευσε στην περιοχή του Ακάμα λίγα χρόνια μετά την κοίμηση του Αγίου Ιλαρίωνος του μεγάλου. Παιδιόθεν ακολούθησε την οδό της Εκκλησίας.
Σε νεανική ηλικία, ο Κύπριος Άγιος Κόνων ξεκινά την ασκητική πορεία. Με την πάροδο των ετών τον πλησιάζουν και άλλοι άνθρωποι που ήθελαν να ακολουθήσουν τη μοναχική ζωή. Έτσι δημιουργήθηκε μοναστική αδελφότητα. Εκείνα τα χρόνια η Κύπρος μαστιζόταν από μεγάλη φτώχεια και διάφορες ασθένειες ταλάνιζαν τους ανθρώπους. Ο όσιος δεν έμεινε ασυγκίνητος. Δημιούργησε το λεγόμενο «Πτωχείον», στο οποίο πολλοί άνθρωποι έβρισκαν ενίσχυση και παρηγοριά.
Ο όσιος Κόνων ο Κύπριος πέθανε σε βαθιά γεράματα αφήνοντας φήμη σπουδαίου και φιλανθρώπου ασκητή. Ας αξιώσει ο Θεός και σήμερα τους συμπατριώτες μας να αναδεικνύονται τίμιοι, φιλάνθρωποι κι εργατικοί προς δόξα Θεού.
Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...