Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016

ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΑΠΗΣ «ΕΔΩ-ΜΕΝΗΣ» #prosfyges


arxik-webi
Ό,τι ετοίμασε η αγάπη και το φιλότιμο των Ελλήνων και τα παρασκεύασαν οι εθελοντές κάτοικοι της περιοχής μας, εχθές το πρωί στις 8.30 π.μ. παραδόθηκαν στην Ειδομένη και αμέσως άρχισε και η διανομή τους. Τα προσφυγόπουλα με τους γονείς τους μέσα στην βροχή περίμεναν σε μία ατελείωτη ουρά περί τις 5 ώρες, για να πάρουν ένα τοστ, ένα αυγό, ένα νερό και γάλα, μπισκότα και σοκολάτες που προσέφερε η αγάπη σας.
Πολλοί λένε πολλά, άλλοι πολλά διαλογίζονται και «άλλες» οι βουλές ευρωπαίων και ελληνικής κυβέρνησης.Τα ΜΜΕ πληροφορούν κατά τις επιθυμίες τους και τις πολιτικές τους συμπάθειες και επιδιώξεις. Εμείς σας μεταδίδουμε αυτό που βιώνουμε εκεί που πηγαίνουμε και σας δείχνουμε ζωντανά αυτό που βλέπουμε, ώστε να σας καταστήσουμε κοινωνούς της ζωής των προσφύγων στην Ειδομένη.
Θα το λέμε πάλι και πολλάκις, οι πρόσφυγες που συνωστίζονται στα σύνορα στην Ειδομένη δεν θέλουν να επιβαρύνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες, γνωρίζουν πολύ καλά την  υπό πτώχευση κατάστασή μας, δεν θέλουν να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή μας υπόσταση, ούτε το χριστιανικό μας ορθόδοξο πνεύμα, όπως άμυαλοι διαδίδουν. Αυτά άλλοι τα θέλουν και τα επιδιώκουν, όμως όχι οι πρόσφυγες της Ειδομένης. Οι πρόσφυγες της Ειδομένης μόνον ένα ζητούν: να φύγουν από την Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν, παρ’ ότι την αγαπούν. Δεν θα δείτε πουθενά στην Ειδομένη αιτήματα, συνθήματα των προσφύγων, του τύπου: «κρατήστε μας στην Ελλάδα», «δώστε μας φαγητό»· τα μοναδικά συνθήματα και αιτήματά τους που τα γράφουν και έξω από τις σκηνές τους, είναι: «Βοηθήστε μας, ανοίξτε τα σύνορα». Είναι, λοιπόν, απολύτως σαφείς στο ποια βοήθεια θέλουν.
border-1web
border-2web
Αυτό είναι πλέον το μεγάλο πρόβλημα του Έλληνα πρωθυπουργού και φίλου του «Αχμέτ», που τον έκανε και επίτιμο διδάκτορα στην Τουρκία!! Όπως έγινε με το μνημόνιο, με το δημοψήφισμα, τον ΕΝΦΙΑ κ.λ.π., το ίδιο πάει να γίνει και στο προσφυγικό πρόβλημα. Μετά την προχθεσινή συνεδρίαση των αρχηγών κρατών της Ε.Ε., κυκλοφορούν ασάφειες, διαρροές, συγχαρητήρια του Τουσκ προς τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα κι ούτε από την ελληνική κυβέρνηση μπορείς να μάθεις την αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε καταδικασμένοι όπως φαίνεται, να μας πληροφορούν μόνο για το πότε και για το αν θα μας δώσουν τη «δόση μας» για να μην πεθάνουμε. Ό,τι άλλο γίνεται μέσα στη «Βαβυλώνα», μόνο από διαρροές μπορούμε κάτι να μάθουμε. Ένα είναι σίγουρο: ότι από την ημέρα που συνεδρίασε η Ε.Ε., τα Σκόπια έκλεισαν πλέον εντελώς τα σύνορά τους και δεν δέχονται ούτε τους λίγους που δεχόντουσαν το προηγούμενο διάστημα, και ταυτόχρονα εχθές μόνο από τα ελληνικά νησιά τα οποία τα περιπολεί δήθεν το ΝΑΤΟ, εισήλθαν στην Ελλάδα 4.000 πρόσφυγες!!! και η εισροή συνεχίζεται αμείωτα.
Αγαπητοί μας αδελφοί, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο του φίλου του «Αχμέτ» και των δανειστών κατά των Ελλήνων και των προσφύγων. Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν τους πρόσφυγες, όχι μόνο στα κράτη τους, αλλά ούτε κοντά στα σύνορα στην Ειδομένη, διότι εκεί συνωστίζονται τα παγκόσμια ΜΜΕ και προβάλλουν το τι γίνεται λόγω των κλειστών συνόρων κι έτσι χαλάει το «image» των Ευρωπαίων, οι οποίοι ναι μεν ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα της χελώνας καρέτα καρέτα, αλλά δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι δύστυχοι πρόσφυγες που πεθαίνουν στην Ειδομένη και πνίγονται στο Αιγαίο. Οι δανειστές μας για να ησυχάσουν, θέλουν να βλέπουν τους πρόσφυγες να εγκαθίστανται στα ελληνικά σπίτια (τα οποία κατάσχουν οι τράπεζες από τους Έλληνες που πτώχευσαν) και στα κέντρα κράτησηςπροσφύγων, μέσα σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό η κυβέρνηση κάνει τα πάντα γι’αυτόν τον σκοπό, ο φίλος του «Αχμέτ» λέει όπως πάντα στους δανειστές: «γενηθήτω το θέλημά σας» για τα κέντρα κράτησης, και δυστυχώς δεν κάνει απολύτως τίποτα για τους χιλιάδες πρόσφυγες της Ειδομένης, που έχουν έναν μόνο σκοπό και θέλημα, να φύγουν από την Ελλάδα, γι’ αυτό και περιμένουν νηστικοί μέσα στην βροχή, το κρύο, με πυρετό, στα συρματοπλέγματα των συνόρων. Γι’ αυτό το λόγο έχουν στήσει τις σκηνές τους στο μισό μέτρο από τις σιδηροδρομικές γραμμές, για να το βλέπουν οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι καθώς ταξιδεύουν στην Ευρώπη των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», που επιβάλλει τα σύμφωνα συμβίωσης και αρνείται την επιβίωση χιλιάδων παιδιών.
c9-web
Πρέπει, λοιπόν, όλοι να κατανοήσουμε ότι αυτή τη στιγμή οι φιλότιμοι Έλληνες ενισχύουν τους πρόσφυγες της Ειδομένης με ό,τι μπορούν, για να τους βοηθήσουν να αναχωρήσουν για τον τελικό προορισμό τους, την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση αντιθέτως με οργανωμένο σχέδιο όπως έπραξε σε όλα τα θέματα που «διαπραγματεύτηκε», αφήνει να γίνει το αδιαχώρητο στην Ειδομένη, δεν βοηθά στον επισιτισμό, ούτε έστω στην στέγαση των προσφύγων με μεγάλες σκηνές. Το νοσοκομείο του Κιλκίς αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει. Εχθές μόνο οδηγήθηκαν εκεί 70 παιδιά με πυρετό, εκ των οποίων τα 40 νοσηλεύθηκαν· οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν καταρρεύσει και το κράτος δεν δίνει καμμία σημασία, δεν το ενίσχυσε έστω με νοσηλευτικό ή ιατρικό προσωπικό. Έτσι οι άρρωστοι και με πυρετό πρόσφυγες κατευθύνονται πλέον προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Για τα τρόφιμα που οι φιλότιμοι Έλληνες πηγαίνουν στην Ειδομένη, σχηματίζονται ουρές, στις οποίες πρέπει να σταθεί ένα προσφυγόπουλο, ένας ανάπηρος, ένας ηλικιωμένος 5-6 ώρες, για να παραλάβει ένα τοστ, ένα αυγό, ένα μπουκάλι νερό. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει –για το χατήρι των δανειστών- και για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, να απελπιστούν και να απογοητευτούν οι πρόσφυγες που θέλουν να φύγουν από την Ειδομένη για την Ευρώπη, επιδιώκει με την εξάντληση των ψυχικών τους αποθεμάτων και των λιγοστών χρημάτων, να παραιτηθούν από την ιδέα του περάσματος των συνόρων, περιμένει να αρχίσουν μεταξύ των προσφύγων οι διαπληκτισμοί, ώστε να γίνει επιτακτική η ανάγκη παρέμβασης των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες βρίσκονται στην Ειδομένη ως μόνη παρουσία της κυβέρνησης. Τα ΜΜΕ που έχουν «διατεταγμένη υπηρεσία», ήδη βάζουν τίτλους: «μάχες για ένα κομμάτι ψωμί», παρουσιάζοντας μεμονωμένα σκηνικά, που τα στήνουν για τις ανάγκες των βραδινών δελτίων ειδήσεων των 20.00 και των 21.00.
Εμείς εχθές παραδώσαμε στην Ειδομένη χιλιάδες σάντουϊτς, χιλιάδες νερά, χιλιάδες αυγά βραστά, γάλατα, μπισκότα, σοκολάτες. Σας δείχνουμε το κάτωθι βίντεο, όπου αποδεικνύεται ότι οι πρόσφυγες της Ειδομένης βοήθησαν με φιλότιμο μέσα στην βροχή να ξεφορτώσουμε τα αγαθά και εν συνεχεία με υπομονή, τάξη, χαρούμενοι, μπήκαν  και στην ατελείωτη σειρά, για να περιμένουν 5 ώρες, ώστε να λάβουν το προϊόν του φιλότιμου και της αγάπης του Έλληνα. Ούτε μάχες έγιναν για ένα ψωμί, ούτε τίποτα. Οι πρόσφυγες μας αγκάλιαζαν, μας φιλούσαν (πλάνα που δεν επιθυμούμε να προβάλουμε) και ευχαριστούσαν. Δείτε από εμάς την εικόνα της δύστυχης, πονεμένης, αλλά αξιοπρεπούς Ειδομένης, που μας φέρνει στον νου τους στίχους: «Αχ να ’ξερες τι δύναμη μου δίνει η δύναμή σου… αυτή η επιμονή σου…».

Αγαπητοί μας αδελφοί, πρέπει να στηρίξουμε παντοιοτρόπως τους πρόσφυγες της Ειδομένης, πρέπει να υπάρχει πίεση στα σύνορα ώστε να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο η εικόνα των κλειστών συνόρων της «πολιτισμένης» Ευρώπης των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Η Ειδομένη πρέπει να αποσυμφορηθεί μόνο με το άνοιγμα των συνόρων. Δεν πρέπει να λυγίσουν οι πρόσφυγες και να σκέφτονται την αναγκαστική παραμονή τους σε μια πτωχευμένη Ελλάδα. Ο κ. Καμμένος και ο ελληνικός στρατός δεν είναι τυχαίο που αγωνίζονται για την κατασκευή hot spots στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο ελληνικός στρατός δεν είναι τυχαίο που δεν έχει παρουσία μόνο στα σύνορα της Ελλάδος στην Ειδομένη, παρ’ ότι εκεί είναι και η φυσική τους παρουσία και γίνεται ο μεγάλος συνωστισμός των προσφύγων, παρ’ ότι εκεί δίνεται η κύρια μάχη για να ξεσηκωθεί η παγκόσμια κοινότητα, παρ’ότι η «μάχη» της Ειδομένης είναι στρατηγικής σημασίας, και αυτό γιατί για τους κυβερνώντες δεν υπάρχουν μάχες, υπάρχουν μόνο δεσμεύσεις. Ήδη θα ακούτε βουλευτές να υβρίζουν τους Έλληνες πολύτεκνους, και άλλοι υπουργοί θέλοντας να ετοιμάσουν την κοινή γνώμη για όσα ήδη έχουν υπογράψει και μας τα κρύβουν, κάνουν λόγο για λύση του δημογραφικού προβλήματος. Λέτε να προβλέπει ο φίλος του «ΑΧΜΕΤ» το πολιτικό κόστος και προσβλέπει και σε νέους ψηφοφόρους, τους πρόσφυγες που θα κρατήσει στην Ελλάδα; Θα δούμε.
Οι πρόσφυγες και τα προσφυγόπουλα της Ειδομένης, χρειάζονται την στήριξή μας, την αγάπη μας, την αμέριστη συμπαράστασή μας· είναι και αυτοί θύματα του ίδιου εχθρού που κατέστρεψε κι εμάς. Εάν κάποιοι «Έλληνες» αγανακτούν, φοβούνται, υβρίζουν, ας στραφούν προς τον φίλο του «Αχμέτ» και τους τοκογλύφους δανειστές εταίρους μας, που οργανώνουν την παραμονή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα (την ίδια στιγμή που χιλιάδες Έλληνες φεύγουν μετανάστες σε όλα τα μέρη του πλανήτη), και όχι στους καλωσυνάτους πρόσφυγες της Ειδομένης, που κάνουν το παν -και υφίστανται το παν- για να φύγουν από την Ελλάδα ώστε να μην μας επιβαρύνουν. Επιτέλους, μην είσθε άδικοι και τα βάζετε με τα θύματα που αδύναμα ξεψυχούν στον δρόμο.
Όλη η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στην στήριξη των προσφύγων της Ειδομένης. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΔΩ-ΜΕΝΗΣ πρέπει να παλεύει μέχρι να πέσουν τα σύνορα ή να σταματήσουν οι ευρωπαίοι να τροφοδοτούν με όπλα το χαλιφάτο της ISIS. Είναι καίριο θέμα, θυμηθείτε μας, δεν πρέπει να παρέμβουν στην Ειδομένη οι δυνάμεις καταστολής.
Δείτε λίγες εικόνες από την χθεσινή Ειδομένη, που επιμένει και υπομένει, τις οποίες τράβηξε ο κ. Χρήστος Αγγελόγλου  (αδελφός του π. Χριστοδούλου), που συνόδευε την χθεσινή αποστολή μαζί με τον επιχειρηματία κ. Αθανάσιο Πουρσαλίδη, ο οποίος στηρίζει παντοιοτρόπως την προσπάθεια στήριξης των προσφύγων της Ειδομένης, και διαθέτει κι ένα μεγάλο φορτηγό κάθε φορά για τη μεταφορά των αγαθών, το οποίο μάλιστα οδηγεί ο ίδιος και βοηθά και στην εκφόρτωση και τον ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη του.

————————————–

Ανακοίνωση-έκκληση για τις επόμενες αποστολές

Παρακαλούμε όποιος διαθέτει φορτηγό με ανατροπή και θέλει να προσφέρει βοήθεια, να μας ενημερώσει, διότι λόγω των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν αυτές τις ημέρες, θέλουμε να μεταφέρουμε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 κομμένα ξύλα στην Ειδομένη. Για την αποστολή της Κυριακής ετοιμάζουμε και συλλέγουμε ρούχα και ξύλα και παρακαλούμε πολύ, χρειαζόμαστε ένα φορτηγό για τη μεταφορά των ξύλων.
Η παρασκευή των χιλιάδων τοστ, βράσιμο αυγών κ.λ.π. θα γίνει την Τρίτη 15 Μαρτίου στις 5.00 το απόγευμα (θα σας ενημερώσουμε σχετικά με επόμενη ανάρτησή μας).
l6-web

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...