Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Ντροπή: Γουρουνοκεφαλές σε χώρο που θα φιλοξενηθούν μετανάστες

Ντροπή: Γουρουνοκεφαλές σε χώρο που θα φιλοξενηθούν μετανάστες

Aγνωστοι θερμοκέφαλοι ή καλύτερα ανεγκέφαλοι προχώρησαν σε μία κίνηση που μόνο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς πέταξαν κεφάλια γουρουνιώνμέσα στο στρατόπεδο Δούμτσα Μαργαρίτη στη Σκύδρα ώστε να καταστήσουν τον χώρο «μολυσμένο» για τους Μουσουλμάνους πρόσφυγες και να μην μπορέσουν να εγκατασταθούν εκεί, αν και εφόσον θα υπήρχε τέτοια περίπτωση το επόμενο χρονικό διάστημα!
Θεωρείται ότι εάν «μολυνθεί» το έδαφος με αίμα χοίρου, οι Μουσουλμάνοι το θεωρούν ακάθαρτο και δεν δέχονται να μείνουν εκεί. Αντίστοιχες πράξεις σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, ακόμη και έξω από δικούς τους θρησκευτικούς χώρους λατρείας (Τζαμί) σημειώνονται κατά καιρούς, σε χώρες όπως Βρετανία και Γερμανία.
Μάλιστα παρόμοιο σκηνικό είδαμε μόλις πριν λίγες ημέρες στο Σχιστό Αττικής για την αποτροπή εγκατάστασης σε χώρο που προοριζόταν για φιλοξενία μεταναστών με κρεμασμένο κεφάλι γουρουνιού ενώ το 2013 άγνωστοι έσφαξαν γουρούνια στο υπό ανέγερση Τζαμί του Βοτανικού.
Πιθανότατα πρόκειται για τους ίδιους που όργωσαν κι έσκαψαν με τρακτέρ κι άλλα γεωργικά μηχανήματα μια έκταση 100 στρεμμάτων, η οποία προορίζεται να φιλοξενήσει 3.000 πρόσφυγες.
Κλιμάκιο του Στρατού που πήγε για αυτοψία στον χώρο, διαπίστωσε ότι το έδαφος ήταν ακατάλληλο για να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.
Να σημειωθεί πως αρχικά είχε επιλεχτεί η έκταση του στρατοπέδου Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, αλλά έγινε στόχος εμπρηστών το περασμένο Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου