Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2016

Δημοτικιά γελοιότης...



Κινδυνεύει η πατρίς από το «εφημερίς». Σάπια η πρωτεύουσα; Φταίει η καθαρεύουσα. Γράψε το «εφημερίδα» και εσώθη η παρτίδα!
Η κυβέρνηση ουδόλως τα έχει χαμένα. Το πρόγραμμα της αποδόμησης, που ξεκίνησε ο Σημίτης και επιτάχυνε ο Τζέφρυ, τώρα συνεχίζεται βολίδα και κωλοτουμπηδόν από τους νυν αριστερούς που εχθρεύονται την αριστεία. Η πατρίδα μας, το έθνος, η παράδοση, τα όσια και τα ιερά μετατρέπονται από τους εκάστοτε πειραματιστές σε συννεφάκια που αλλάζουν σχήματα κατά τα γούστα του ανέμου, που αναλαμβάνει ρόλο γλύπτη. Οι γλύπτες του μερκελισμού και της σοϊμπλικότητας υποδύονται τον άνεμο και σκαλίζουν ένα Ελλαδιστάν και μία Γιουνανία αηδέστατη στην όψη και ερεβώδη στην ανυπαρξία του πνεύματος. Οποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να κάνει μια βόλτα στο κέντρο των Αθηνών (αν αντέχει την επελαύνουσα και κυβερνώσα οσμή αποχωρητηρίου, που επικρατεί στα περισσότερα σημεία του).

Παρά την «καλή» δουλειά που έχουν κάνει, όμως, οι εκάστοτε τοποτηρητές της υπερδομής στη διάλυση απάντων πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα. Το νυστέρι της Νέας Τάξης πρέπει να φτάσει μέχρι το μεδούλι της ελληνικότητας.
Γλώσσα
Μία από τις ενέργειες που προωθούν τον αφελληνισμό και τη θραύση των παραδοσιακών προτύπων πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Στις 21/2/2016 πέρασε νόμος (4368), βάσει του άρθρου 20 του οποίου αποφασίζεται η αλλαγή του ονόματος της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως. Από «Εφημερίς της Κυβερνήσεως» μετατρέπεται σε «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Δηλαδή, από τα δύο τριτόκλητα ουσιαστικά «δημοτίκευσαν» το ένα! Συγκεκριμένα, ο νόμος αναφέρει: «1. Η παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 3469/2006 "Εθνικό Τυπογραφείο, Εφημερίς της Κυβερνήσεως και λοιπές διατάξεις" (Α' 131) τροποποιείται ως εξής: 1. Η "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" εκδίδεται μόνο από το Εθνικό Τυπογραφείο, κατά τους ορισμούς του νόμου αυτού και των διαταγμάτων και πράξεων που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότησή του, και φέρει τον τίτλο "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας"».

Το αποτέλεσμα είναι γελοίο και θλιβερό συνάμα. Στη μικρή φωτογραφία βλέπετε το ΦΕΚ με την ανεκδιήγητη απόφαση και στη μεγάλη, το φύλλο «Εφημερίδας της Κυβερνήσεως».
Κι έγραφε ο Ελύτης:
 «Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική. 
Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου... 
 Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...»
Παναγιώτης Λιάκος
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...