Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

π. Δαβίδ Τσελίκας: «ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.»

Κάθε θεωρία περί δήθεν αναλαμπής ή παγκόσμιας επικράτησης της ορθοδοξίας πριν από την Δευτέρα Παρουσία, καθώς και κάθε ερμηνεία χιλιαστικού τύπου περί επίγειου θριάμβου και βασιλείας των χριστιανών, ή περί μιας ειδυλλιακής παγκόσμιας κοινωνίας, εντάσσονται στη σφαίρα της πλάνης, αποτελούν παρακλάδια του εβραϊκού μεσσιανισμού, ανήκουν στη νόθο και ψευδή προφητολογία των εσχάτων ημερών, για την οποία ο Κύριος μας προειδοποίησε, και η οποία εύκολα θα εξελιχθεί σε αποδοχή και προσκύνηση του ψευτομεσσία Αντιχρίστου. Άλλωστε στην εκκλησιαστική ιστορία, έχουμε και περιπτώσεις Αγίων ανδρών, που κήρυξαν εν αγνοία τους κάποια διδασκαλία με αιρετικό περιεχόμενο, χωρίς αυτά τα σφάλματα να επηρεάζουν την αγιότητα τους.”
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η »ΧΙΛΙΕΤΗΣ» ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΗΔΗ ΓΕΝΟΜΕΝΗ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΙΣΤΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΑΦΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΑΝΗΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ! ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΡΗΣΕΙΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ. 

ΕΠΙΣΗΣ, Η ΕΠΙΓΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ »ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ! 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ,
ΜΗ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ! ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΑΔΩΝ (ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ) ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΑ; 

ΤΕΛΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΗ ΓΡΑΦΗ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΨΩ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΕΤΣΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΟΛΟΥΣ
π. Δαβίδ Τσελίκας
Απόσπασμα από το βιβλίο «Κόκκινο χαλί για τον Αντίχριστο«

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...